Hedelmällisyystietokone

Hedelmällisyystietokone

Mitä

Hedelmällisyystietokoneen toiminta perustuu kehon aamulämpötilan mittaukseen. Laite tunnistaa tarkasti ovulaation ajankohdan käyttäjän kielen alta mitatun lämpötilan perusteella. Laitteet ovat ohjelmoitu analysoimalla tuhansien naisten ja satojen tuhansien kiertojen tiedot. Hedelmättömien päivien aikana et tarvitse muuta ehkäisyä, koska päivät ovat luonnollisesti suojattuja. Hedelmällisten päivien aikana voit pidättäytyä yhdynnästä, käyttää kondomia tai muuta vaihtoehtoista ehkäisyä. Hedelmällisyystietokoneen avulla voit nauttia seksuaalisuudestasi luonnollisesti ilman sivuvaikutuksia.

Tieteellinen perusta

Nainen ovuloi vain kerran kierron aikana. Joissakin harvinaisissa tapauksissa saattaa tapahtua kaksi tai useampia ovulaatioita, mutta ne tapahtuvat 24 tunnin kuluessa. Ovulaation jälkeen munasolu on hedelmöitettävissä enintään 18 tunnin ajan. Yhdynnän jälkeen siittiöt säilyvät liikkuvina ja hedelmöityskykyisinä naisen elimistössä enintään 120 tunnin ajan. Tämä tarkoittaa siis, että kierron aikana on vain kuusi päivää, jolloin raskaus on mahdollista.

Hormonitasot vaihtelevat kierron aikana, mikä vaikuttaa ruumiin lämpötilaan kehon ollessa levossa. Jokaisen naisen kiertoa seuraa ainutlaatuinen lämpötilakäyrä. Ennen ovulaatiota lämpötilat pysyttelevät nk. matalalla tasolla ja ovulaation jälkeen lämpötilat siirtyvät nk. korkealle tasolle. Ovulaation yhteydessä, kun siirrytään korkealle tasolle, lämpötila saattaa nousta jopa 0,5 astetta. Lämpötila pysyy korkealla tasolla aina siihen asti kunnes kuukautiset alkavat ja palataan takaisin matalalle tasolle.

Hedelmällisyystietokone vertaa aamulämpötilaa aikaisempiin mittaustuloksiin sekä laitteen sisältämään dataan. Jokaisen laitteen sisälle on tallennettu 900 000 erilaista kuukautiskiertoa. Laite mittaa lämpötilan 0,05*C tarkkuudella. Kun hedelmällisyystietokonetta käytetään, yksilöllinen lämpötilakäyrä kartoittuu ja käyttäjä saa luotettavaa tietoa hedelmällisyydestään.

Kustannus

Hedelmällisyystietokoneen hankinta on kertaluonteinen kulu. Käyttökustannukset ovat alhaiset ja pidemmällä aikavälillä laitteen käyttö tulee edulliseksi. Laitteen odotettu elinikä on keskimäärin noin kymmenen vuotta.

Ostohinta: Pearly 345€, Lady-Comp 495€.
Yhteensä viiden vuoden jälkeen: 380€-495€. (Hedelmällisyystietokoneesta ei yleensä aiheudu jatkuvia kustannuksia. Mahdollisesti akun vaihdosta aiheutuu kuluja. Hinta pysyttelee suunnilleen samana viiden vuoden kuluttua.)

Turvallisuus

Hedelmällisyystietokoneet Pearly ja Lady-Comp ovat kliinisesti testattu. Laitteiden Pearl-indeksi on 0,7 ja ehkäisyvarmuus 99,3 prosenttia. Sekä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto että EU ovat hyväksyneet hedelmällisyystietokoneet lääketieteellisiksi laitteeksi. Laitteilla on lisäksi voimassa oleva CE-merkintä.

Ostopaikka

Hedelmällisyystietokoneen voit tilata verkkokaupasta www.lady-comp.fi.

Lähteet:

Lady-Comp Finland
MPA