Emätinpessaari

Emätinpessaari

Mitä

Emätinpessaarin muodostama kuppi peittää suuremman alueen kohdunkaulasta. Kuppi toimii varastona pessaarigeelille. Lisäämällä pessaarigeeliä pessaariin ja asettamalla se emättimen pohjukkaan kupu puoli ylöspäin kohdun suuta vasten (oikein asetettu pessaari peittää kohdunnapukan kokonaan) estetään siittiöiden pääsy kohtuun.

Tieteellinen perusta

Emätinpessaari estää fyysisesti siittiöiden pääsyn munasoluun ja sen hedelmöityksen. Käyttämällä emätinpessaaria yhdessä pessaarigeelin kanssa saavutetaan korkeampi ehkäisyvarmuus.

Kustannus

Emätinpessaarin käyttö itsessään on suhteellisen edullista, jatkuvia kustannuksia syntyy pessaarigeelistä.

Ostohinta: Pessaarin hinta n. 49 euroa ja pessaarigeelin n. 11 euroa per tuubi.
Yhteensä viiden vuoden jälkeen: noin 470 euroa (laskettu kolme pessaaria ja neljä pessaarigeeli tuubia vuosittain).

Turvallisuus

Emätinpessaarin Pearl-indeksi on 6-16 ja ehkäisyvarmuus 84-94%. Oikein käytettynä ehkäisygeelin kanssa ehkäisyvarmuus on 94%, mutta käyttövirheet laskevat ehkäisyvarmuutta.

Ostopaikka

Pessaaria saa Suomesta apteekeista sekä osoitteesta http://www.pessaari.fi. Pessaarin oikeaoppinen käyttö vaatii jonkin verran harjoittelua.

Caya lukeutuu myös emätinpessaareihin. Caya emätinpessaaria on vain yhtä kokoa ja sen ainutlaatuinen muotoilu sopii useimmille naisille. Voit lukea Cayasta lisää osoitteesta http://www.pessaari.fi.

Lähteet:

Miracon
Grönt är skönt – miljösmart födelsekontroll
Läkemedelsverket – Preventivmetoder för att undvika konception